ⓘ Friedrich Schütter

                                     

ⓘ Friedrich Schütter

Friedrich Schütter – niemiecki aktor filmowy i telewizyjny, w 1951 w Hamburgu wraz z Wolfgangiem Borchertem współzałożył Junges Theater, który w 1973 przemianowano na Ernst-Deutsch-Theater.

                                     

1. Wybrana filmografia

  • 1971: Tatort: Kressin und der Laster nach Lüttich jako Strauss
  • 1987-90: Dziedzictwo Guldenburgów Das Erbe der Guldenburgs jako Kurt Kröger
  • 1983: Tatort: Wenn alle Brünnlein fließen jako Stadtbaurat
  • 1971: Tatort: Blechschaden jako Alwin Breuke, przedsiębiorca budowlany
  • 1977: Tatort: Reifezeugnis jako dr Forkmann
                                     
  • Balbeck Sigmar Solbach Jan Balbeck Susanne Uhlen Kitty Balbeck Friedrich Schütter Kurt Kröger Ingeborg Christiansen Johanna Kröger Alexander Wussow
  • pedagogiki naukowej. Johann Friedrich Herbart był synem radcy prawnego Thomasa Gerharda Herbarta i jego żony Lucie Margarete z domu Schütte Jako dziecko uległ
  • była księżniczką, która była zaręczona z dziedzicem, księciem Peterem Friedrichem Wilhelmem z Oldenburga, jednak zaręczyny unieważniono ze względu na chorobę
  • Błaszak red. nauk. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN, 2012, s. 53 - 85. M. Friedrich D. Tautz. Ribosomal DNA phylogeny of the major extant arthropod classes
  • filozof zm. 2000 Barbara Narębska - Dębska, polska malarka zm. 2000 Friedrich Schütter niemiecki aktor zm. 1995 Witold Zalewski, polski pisarz, publicysta
  • A. Blanke, S. Berger, A. Böhm, T.R. Buckley, B. Calcott, J. Chen, F. Friedrich M. Fukui, M. Fujita, C. Greve, P. Grobe, S. Gu, Y. Huang, L.S. Jermiin
  • zespół pochodzących z Frankfurtu architektów: Karl Jonas Mylius i Alfred Friedrich Bluntschli. Według ich projektu po zaledwie trzech latach budowy 1871 1874
  • 30, s. 111 - 135, 1985. DOI: 10.1146 annurev.en.30.010185.000551. M. Friedrich D. Tautz. Ribosomal DNA phylogeny of the major extant arthropod classes